Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9,1 @ Kiyoh

Door Mooi Deurbeslag, 17 maart 2023

Mijn deurklink komt los, wat nu?

Niets zo frustrerend als een deurklink die steeds losschiet

Een deurklink die loskomt van de deur is een veelvoorkomend probleem. Een loszittende deurklink komt vaak voor en het is belangrijk om de deurkruk vast te zetten. In bijna alle gevallen is dit vrij simpel op te lossen met een paar kleine aanpassingen. Als de deurklink los zit, komt dit vaak door losgeraakte schroeven of een defecte veer.

slotpen als de deurklink los zit

1. De stand van de slotstift 

Een slotstift is de vierkante staaf die beide deurklinken verbindt en het mogelijk maakt dat het slot in de deur wordt bediend. Het is belangrijk om te controleren of de holle stift goed functioneert. Deze slotstift heeft twee zijden met een uitsparing en twee zijden die glad zijn. Elke deurklink heeft inbusjes die je vast draait om de klink vast te zetten. Wanneer de klink loskomt, is dat vaak omdat het inbusje op de gladde kant is vast gezet. Dat is niet goed. Het inbusje moet in het midden van de uitsparing vallen zodat hij ook de slotstift een beetje open drukt. Hierdoor zit alles goed vast. Zorg ervoor dat het inbusboutje goed vastgedraaid is om de deurklink stevig te bevestigen.

2. Slotstift te kort

Slotstiften zijn er in verschillende maten. Onze deurklinken worden met de meest gangbare maat geleverd en zijn geschikt voor deuren met een dikte tot 45mm. Is jouw deur nu dikker dan kan je bij ons een langere slotstift bestellen. Kijk aan de andere kant van de deur om te zien of er voldoende ruimte is voor de slotstift. Want als je slotstift te kort is dan kan je deurklink niet goed bevestigen en zal deze los komen. In dat geval kun je een nieuwe halen.

3. Deurkruk inbussleuteltje is niet meer goed

Misschien klinkt het flauw, maar ik heb het zelf ook gehad. Het inbussleuteltje moet echt goed passen. Een maatje kleiner, of een keer doordraaien en de randen slijten. Dan heb je het gevoel dat het inbusje doordraait, maar het is de sleutel. Een platte schroevendraaier kan ook nuttig zijn om de schroeven vast te draaien. Probeer even een andere sleutel, kijk of de inbussleutel beschadigd is en of deze wel van de optimale maat is.

Het is belangrijk om de schroeven goed vast te draaien om de deurklink stevig te bevestigen.

4. Bijgeleverde schroeven goed aandraaien

Dit is een lastige. Je wil de inbusjes stevig aandraaien zodat alles blijft zitten. Maar niet zo stevig dat het kleine inbusje doordraait. Zorg altijd dat je de laatste aandraaislag maakt de korte kant van de sleutel in het inbusje en de lange zijde in je hand. Hierdoor kan je wat meer kracht zetten.

Je moet het pinnetje in de bovenkant van de deurklink steken om deze correct te bevestigen.

Als de deurklink blijft loskomen, kan het soms nodig zijn om de deurkruk te vervangen.

Maak de schroeven aan de zijkant los om toegang te krijgen tot de interne mechanismen.

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies