Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Door Mooi Deurbeslag, 1 januari 2022

Deurdrangers mooi, handig en energie besparend

3 redenen waarom een deurdranger super handig is

Een deurdranger is handig in meerdere opzichten. Gemak, energiebesparend en veiligheid. Misschien even toelichten.

Eerste reden waarom een deurdranger handig is

Als je een deurdranger hebt dan heb je geen last meer van deuren die heel hard open of dicht waaien. Vaak met zo'n harde klap dat je je helemaal rot schrikt. Een deurdranger zal de deur altijd voorzichtig sluiten. En als je de deur juist open wil laten staan om te luchten, dan kan je makkelijk een deurvastzetter gebruiken. Sommige modellen stop je de deur op de grond en kan je ervoor kiezen om de deur zelfs op een kier laten staan.

Reden twee is veiligheid

Voor deuren die in een slot moeten vallen is een deurdranger een uitkomst. Heb je een gezamenlijke voordeur, of een bovenwoning, dan zou de deur iets open kunnen blijven staan en niet in het slot vallen. Zeker als er minder toezicht op de deur is, kan dit vervelend zijn. Een deurdranger is dan een goede hulp en geeft meer zekerheid. Dat is de reden dat je deurdrangers bijna altijd ziet in portieken van flatgebouwen en kantoren. 

Nog een reden is energie besparen

We zijn allemaal veel bewuster aan het omgaan met energie. En veel maatregelen om energie te besparen zijn ingrijpende maatregelen. Gelukkig zijn er ook kleinere ingrepen die een grote impact hebben. Bijvoorbeeld deurdrangers. Zowel in de zomer en in de winter is tocht een grote boosdoener. In de zomer willen we de warmte buiten houden en in de winter de warmte binnen. En dat geldt natuurlijk voor de buitendeuren en ramen, maar ook in huis. Als je alleen de huiskamer gebruikt, dan zou je alleen de huiskamer kunnen verwarmen, of met airco verkoelen. Dan is het handig om de deuren dicht te houden. 

Het is heel normaal dat sommige mensen de deur open laten. Onbewust of uit gewoonte. En kinderen zijn zich er vaak helemaal niet bewust van. Dan is een deurdranger op bepaalde binnendeuren helemaal geen slecht idee. Sterker nog, een uitstekend idee. En als de deuren open moeten blijven om het huis te luchten, dan is de deurvastzetter de uitkomst. Met een vloer deurvastzetter kan je de deur zelfs op een kiertje zetten.

Deurdrangers hoeven echt niet lelijk te zijn

Ja, vroeger waren er bijna alleen maar lelijke deurdrangers. Maar tegenwoordig zijn er ook hele mooie. Strak vormgegeven zwarte deurdrangers bijvoorbeeld. Bekijk ons aanbod aan deurdrangers en onze deurvastzetters.

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies