Raamuitzetter monteren in 6 stappen.

Om je raamuitzetter te monteren heb je nodig:

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze perfect past in de schroefjes)
 • Electrische schroefmachine voor het boren - (Hout)boortje 2 mm
 • Aftekenpotlood

Dit zit er in de verpakking:

 • 1 x raamuitzetter
 • 1 x geleidepin
 • 4 x schroeven

De raamuitzetter monteren:

 1. Pak de raamuitzetter en bepaal de positie op het raam. Dit doe je als volgt: De raam uitzetter wordt aan de scharnier kant van het raam op het kozijn bevestigd. Meestal tussen de 5 en 15 cm uit de hoek. Dit is afhankelijk van jouw raam en vensterbank.
   
 2. Open nu het raam 65 tot 80 graden. (net wat jouw voorkeur heeft voor de maximale opening). Plaats de geleide pin in het laatste gat. Met de pin op de vensterbank hou je nu de raamuitzetter tegen het raam zodat het op de gewenste stand open staat. Teken nu met een potlood een streepje dat de afstand aangeeft van de hoek van het raam naar het voetje van de raamuitzetter.
   
 3. Sluit nu het raam. Plaats de pin in het gat het dichts bij het voetje. Hou de raamuitzetter tegen het raam met het zijkantje van het voetje ter hoogte van het streepje. Houd de raamuitzetter horizontaal en evenwijdig aan het raamkozijn. Teken nu de gaatjes af in het voetje van de raamuitzetter. Teken daarna de gaatjes af van de pin. Deze hoort bij gesloten raam netjes in het eerste gaatje van de raamuitzetter te vallen. Zorg dat de raamuitzetter het raam niet raakt maar er netjes langs ligt.
   
 4. Pak de schroefmachine en doe er het 2 mm (hout)boortje in. Nu boor je de afgetekende gaatjes. Mijn tip is om het raam dicht te doen. Dan beweegt deze echt niet meer. PAS OP! Zet niet te veel kracht en laat het boortje het werk doen. Doe je dit niet dan breekt het boortje. En boor niet te diep. Als je de lengte van het schroefje aan houdt is dit diep genoeg.
   
 5. Breng nu de raamuitzetter in positie en schroef deze voorzichtig vast. LET OP dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je te veel kracht dan zal het schroefje breken.
   
 6. Pak nu de geleide pen en schroef deze ook vast.


Veel plezier van je nieuwe raamuitzetter.