Retro deurklinken combineren

De klassieke deurklinken zwart, waar combineer je ze mee? Wij hebben het retro deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag voor je in een overzicht geplaatst. Zo kan je makkelijk je eigen serie samenstellen. Veel van deze producten zijn van ons eigen merk De Oude Deurklink en van het merk Intersteel. Beide merken zijn goed aangeschreven en leveren al jaren lang een hoge kwaliteit meubel-, raam- en deurbeslag.

Bij ons heb je keuze uit een serie jaren dertig beslag met vierkante vormen, met ronde vormen of ovale vormen

Jaren dertig deurbeslag en raambeslag

De meest iconische deurklink uit de jaren dertig van de vorige eeuw is wel het TON model. Al het deurbeslag en raambeslag in deze categorie is wel enigszins gebaseerd op dit model. Dit is vrijwel altijd een combinatie van metaal, bijvoorbeeld messing met een bepaalde afwerking, gecombineerd met een handvat van bakeliet of ebbenhout. Ons eigen label De Oude Deurklink heeft bijvoorbeeld altijd een basis van messing en handvaten van echt bakeliet.

Kleinere deurklinken in de jaren dertig

Opvallend is dat het deurbeslag en raambeslag van de jaren dertig kleiner is dan tegenwoordig. Het zal vast niet dat wij grotere handen hebben gekregen in honderd jaar, maar we hebben wel grotere deuren en ramen dan vroeger. En om eerlijk te zijn is het ook fraaier om ze klein te houden, zoals ze ooit zijn ontworpen.