Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Montage handleiding deurklink Nova met WC-slot op schild

Montage handleiding deurklink Nova met WC slot op schild

Voor het monteren van de deurklink Nova met schild meet je eerst de dikte van je deur op. De deurklinken worden geleverd met een standaard lengte slotstift. Controleer altijd of de slotstift geschikt is voor de dikte van jouw deuren. Heeft de deur een andere dikte dan kan je bij ons de juiste slotstift bestellen. Zijn de slotstiften te lang dan kan je deze simpel inkorten met een ijzerzaag of een haakse slijper. Is het maar een klein beetje dan kan een ijzervijl ook uitkomst bieden.

Om de deurklink te kunnen monteren heb je nodig:

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze precies past in de schroefjes)
 • Electrische schroefmachine (voor het boren)
 • Pen of potlood voor het aftekenen
 • (Hout)boortje 3,5 mm

Kijk of de set compleet is: 

 • 2 x deurklink 
 • 2 x schild
 • 1 x WC-knop
 • 1 x slotstift
 • 1 x slotstift met knop
 • 3 x inbusje  
 • 1 x inbusleutel
 • 4 x nylonring 
 • 8 x schroef 


Controleer of je alle onderdelen en het gereedschap hebt. En of de slotstiften de juiste lengte hebben.

Monteren van de deurklinken

 1. Pak een deurklink en de slotstift. Steek de slotstift, met de ovale uitsparing, richting het gaatje van het inbus-schroefje in de deurklink. Draai het inbus-schroefje, met de punt naar beneden, voorzichtig in de deurklink met het inbus-sleuteltje (probeer de slotstift met het midden van de uitsparing ter hoogte van het inbusje te positioneren). Stop zodra je voelt dat de stift vast zit.
  LET OP! Niet met te veel kracht vast zetten, want dan draai je het inbusje stuk.

 2. Pak de deurklink met slotstift en schuif de nylonring er overheen. Schuif daarna het schild over de slotstift en deurklink. Steek de slotstift met deurklink en schild door het slot in de deur.

 3. Pak nu het andere schild hang dit over de slotstift. Pak nu het 2e inbusje en draai dit (met de punt naar beneden) 2 slagen in de deurklink met de inbussleutel. Schuif de nylonring over de deurklink en schuif de deurklink over de slotstift en in het schild. Druk van beiden zijdes de deurklinken zo ver mogelijk over de slotstift, zorg dat de nylon ringen goed om de deurklinken heen zitten en draai nu met het sleuteltje de beide inbusjes handvast.

 4. Als het goed is kun je beide schilden over de inbusjes tegen de deur aan drukken. Let wel op dat het inbusje niet te ver uit steekt. Als dat wel zo is haal het dan los en verschuif de slotstift zo dat het diepste gedeelte van de inkeping te hoogte van het inbusje zit. Je zult nu merken dat het inbusje er wel ver genoeg in gaat. 

 5. Pak de slotstift met knop en schuif er een nylon ring overheen. Steek deze van buiten naar binnen door het WC-slot in de deur. Schuif nu aan de binnenzijde de 2e nylonring over de slotstift. Zet vervolgens de knop er op, druk deze goed aan en draai het inbusje aan. Let op dat het inbusje in de ronde uitsparing in de slotstift valt.

 6. Fixeer de deur door er een stuk karton onder te schuiven zodat ie half open blijft staan. Zorg dat de deurklink haaks staat ten opzichte van het slot en deur (in een hoek van 90 graden t.o.v. de deur). Anders draait hij niet soepel. Zowel in het horizontale als verticale vlak. Als je de deurklink aan de achterkant beetpakt kan je aan de voorzijde en zijkant de deurklink checken of hij de juiste positie heeft. Vervolgens pak je het schild beet en positioneer die zo dat die parallel loopt aan de rand van deur.

 7. Nu gaan we aftekenen. Hier komt een extra paar handen van pas. Als jij de deurklink en het schild op de goede plek houdt kan je assistent met een potlood of pennetje de gaatjes van het schild aftekenen op deur. Heb je geen extra handjes, dan kan je het schild even vastzetten met een stukje schilderstape.

 8. Haal de deurklink uit de deur en pak de schroefmachine met het 3,5 mm (hout)boortje en boor de afgetekende gaatjes. Tip: doe de deur dicht, dan beweegt deze echt niet meer. Zorg dan wel dat je de deurklink met slotstift bij je hebt, anders sluit je jezelf wellicht op. Laat het boortje het werk doen en zet niet te veel kracht, anders kan het boortje breken. Kijk uit dat je niet doorschiet. Zeker bij nieuwbouw deuren is het 'hout' bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot.

 9. Breng nu het schild in positie en schroef deze voorzichtig vast.
  Let op dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST!
  Zet je iets te veel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun.

 10. Als het schild recht zit kan je de deurklink weer monteren. Zet de slotstift aan 1 zijde vast zit met een inbusje. Het andere inbusje kan je er voorlopig uit laten, maar raak het niet kwijt!

 11. Steek de deurklink met stift en nylon ring door het vastgezette schild. Schuif nu het andere schild, de nylon ring en de deurklink over de slotstift. Herhaal dit met de WC-knop met slotstift. Het is belangrijk dat alles recht tegenover elkaar zit en de deurklink vrij kan draaien binnen de deur, het slot en de schilden. Probeer de deurklink en het WC-slot even te bewegen aan de zijde waar het schild al vast zit. (ook nu komt een extra paar handjes en het stuk karton onder de deur om hem te fixeren van pas). Ben je tevreden met de uitlijning van het 2e schild, teken dan de gaatjes af. 

 12. Demonteer de deurklink en boor de gaatjes voor. Schroef nu het tweede schild vast.

 13. Steek de deurklink met slotstift door de deur en schuif de andere klink met nylon ring er overheen. Druk ze goed tegen elkaar en draai het inbusje Herhaal dit met de WC-knop.

 14. Controleer nu of de deurklink en het slot vrij kunnen draaien en je de deur goed open en dicht kan doen.

 15. Gebruik nu de korte zijde van de inbussleutel om de inbusjes extra strak aan te draaien zodat de deurklinken en de WC-knop goed vast zitten.
  LET OP! Niet met te veel kracht vast zetten, want dan draai je het inbusje stuk.

 16. Werkt alles naar behoren? Vingerafdrukken van de deur en deurklink poetsen en je bent klaar met de montage.

Veel plezier met je nieuwe deurklink.

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies