Ons raambeslag en deurbeslag is duurzaam en mooi. Wij hebben onze collectie zorgvuldig samengesteld en kijken kritisch naar afwerking, kleur en duurzaamheid. Voor het uitkiezen van het raambeslag zijn een aantal dingen erg belangrijk.

Raambeslag van goede kwaliteit

Ten eerste wil je dat het raambeslag goed tegen regen, ijs en sneeuw kan. Een raamsluiting, espagnolet of een raamuitzetter moet hier jaar in en uit goed tegen kunnen. Dus je moet lekker je woning kunnen luchten ook al regent het of vriest het.

Mooi raambeslag

Raambeslag mag echt wel lekker opvallen. Het zijn natuurlijk praktische voorwerpen, maar ze mogen ook best mooi zijn. Wij vinden het een sierraad voor je ramen. Wij bieden modern en retro raambeslag in verschillende materialen en afwerkingen. Mat zwart is natuurlijk helemaal het dingetje van tegenwoordig. Zowel retro als modern. Maar goudkleurig messing is ook weer helemaal terug en RVS is eigenlijk nooit uit geweest. Bij ons heb je volop keuze en als je wat mist laat het ons weten via de chat, dan kijken we wat we kunnen regelen.

Veiligheidsbeslag

Beveiliging kan ook een rol spelen, afhankelijk van waar jouw woning of het raam zich bevindt. Én hoe belangrijk je het vindt. Wij hebben raamsluitingen met een slot. En ook raamsluitingen met sloten en SKG keurmerk.

Welke heb je nodig

Het is belangrijk dat je bij de raamsluitingen kijkt welke je nodig hebt. Draait het raam aan de linkerkant, of de rechterkant. De regel is: zitten de scharnieren links? Dan is je raam linksdraaiend en heb je een linker raamsluiting nodig. Je hebt met dit raambeslag een mooi stukje duurzaam design in huis.

Let er ook op dat je kijkt of je een kozijnhaakje of kozijnplaatje nodig hebt. Ze worden niet altijd meegeleverd. Wanneer de sluiting van de raamsluiting in het kozijn valt heb je een plaatje nodig. Wanneer hij op het kozijn valt heb je een haakje nodig.

Tip voor raamsluitingen

Voor de lange levensduur van de raamsluitingen is het belangrijk dat je de raamsluiting nooit met kracht dicht hoeft te doen. Loopt het stroef, dan zit het kozijnplaatje misschien niet op de juiste positie. Wanneer je steeds kracht moet zetten staat er spanning op de raamsluiting en ontstaat er langzaam steeds meer speling op de draaiende gedeeltes.

Het telkens opnieuw onder spanning zetten en van de spanning af zetten als de raamsluiting open is, kan ook voor metaalmoeheid zorgen. Wat is metaalmoeheid nou weer? Nou, als je metaal maar vaak genoeg heen en weer buigt, dan breekt het. Misschien ken je dat wel van als je een half ingeslagen spijker maar vaak genoeg van de ene kant naar de andere kant slaat, dan breekt hij af.