Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

19 mei 2023

Het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag

Wanneer je op zoek gaat naar deurbeslag voor binnen- en buitendeuren, dan zie je dat er veel keus is. Om een mooie eenheid tussen het binnen- en buitendeurbeslag te maken, vragen mensen zich wel eens af of deurbeslag voor binnendeuren ook buiten gemonteerd kan worden of andersom. Als specialist in deurbeslag vertellen we graag meer over het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag. Bij het bestellen van deurbeslag merken we dat veel mensen met vragen zitten als “Kan elk deurbeslag op elke deur?” en “Welke soorten deurbeslag zijn er?” Al dit soort vragen komen in dit artikel aan bod.

Welke soorten deurbeslag zijn er?

Laten we beginnen met de vraag “Welke soorten deurbeslag zijn er?” Daarbij is het ten eerste belangrijk om te weten dat er binnendeur- en buitendeur beslag is. Wat is het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag? Buitendeurbeslag is sterker, robuuster, beter bestand tegen weersinvloeden en beschermt beter tegen inbraak. Binnendeurbeslag is verfijnder en heeft vaak geen dag- en nachtslot. Naast deze verschillen zijn er nog meer soorten deurbeslag. Je hebt namelijk vaste deurknoppen en draaiende deurklinken. Verder zijn er deurklinken met rozet of schild en deurklinken met alleen een loopslot of met ook een dag- en nachtslot. Het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag bij deze varianten lees je in de volgende alinea’s.

Waar moet je op letten bij het kopen van deurbeslag voor buiten?

Zoals gezegd is het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag met name gericht op de veiligheid. Het is aan te raden om voor buitendeurbeslag SKG3 te kiezen. Wat is SKG3? Het is een keurmerk dat voor sloten wordt gebruikt. Cilinder sloten en deurbeslag met dit keurmerk bieden een betere bescherming tegen inbraak dan deurbeslag zonder dit keurmerk. Zowel het deurbeslag als het cilinderslot dient dit keurmerk te hebben wanneer je deurbeslag voor de voordeur, achterdeur of andere ingang koopt. Bij Mooi Deurbeslag vind je alles wat je nodig hebt: in ons assortiment vind je deurknoppen, deurklinken, rozetten, raambeslag, sluitplaten, veiligheidssloten, scharnieren en deurespagnoletten. Je kunt ook volledige sets kopen voor de voordeur.

Deurklink voordeur vervangen

Wanneer je oudere deurklinken en sloten hebt, dan is de kans aanwezig dat deze niet SKG3 goedgekeurd zijn. Laat dit niet het slot van jouw pand zijn en vervang het buitendeurbeslag met SKG deurbeslag. Je kunt een losse deurkruk voor de buitendeur bestellen met bijvoorbeeld een schild of los slotrozet. Je kunt ook kiezen voor een van de volledige sets die we aanbieden. Met onze complete sets beschikt je voordeur in één keer over mooi deurbeslag in een mooie, uniforme stijl. Als je het resultaat ziet, zul je ook het binnendeurbeslag willen vervangen.

Het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag: binnendeurbeslag

Nu je weet wat het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag is met betrekking tot de buitendeur, is het tijd om ook naar de binnendeur te kijken. Om te beginnen is niet bij iedereen bekend wat een loopslot is. Een loopslot is eigenlijk gewoon het slot wat in het kozijn valt en dat je met de deurklink bedient. Veel mensen zullen niet doorhebben dat het een slot is; je hebt er immers geen sleutel voor nodig. Voor een dag- en nachtslot is dat anders. Dit is namelijk de naam van het slot met sleutel aan de buitenzijde en met draaiknop of sleutel aan de binnenzijde. Veel binnendeuren hebben alleen een loopslot, op de wc- en badkamer deur na.

Waar moet je op letten bij het kopen van deurbeslag voor binnen?

Bij binnendeurbeslag is het SKG-keurmerk minder belangrijk, maar om een inbreker het toch moeilijk te maken, zou je wel bepaalde deuren van een dag- en nachtslot kunnen voorzien. Denk aan de tussendeur naar een garage of bijkeuken. Natuurlijk moet je bij aanschaf van nieuw deurbeslag ook letten op de stijl. Welke stijl deurbeslag past in jouw woning of bedrijfspand? Bij Mooi Deurbeslag hebben we veel mooie deurbeslag stijlen. Van onze stijlen zal matzwart deurbeslag binnen altijd mooi staan, zowel in oude als moderne panden. RVS deurbeslag is met name mooi in moderne woningen en goud deurbeslag (messing) is mooi voor klassieke panden. Wil je advies van een specialist? Neem dan gerust contact op: we denken graag mee.

Kan elk deurbeslag op elke deur?

Het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag is nu duidelijk, maar kan elk deurbeslag op elke deur? Voor binnen- en buiten raden we aan om deurbeslag te gebruiken dat daar speciaal voor gemaakt is. Als je die scheiding aanhoudt, kan verder elk deurbeslag op iedere deur. Wel kan het zijn dat je het insteekslot dient te vervangen. Stel je wilt een deur zonder slot van een slot voorzien, dan kan dit door een nieuw insteekslot te plaatsen. Wil je deurklinken met schild naar deurklinken met rozet ombouwen? Schroef het schild er dan eerst af om te kijken hoe de situatie eronder is. Andersom; deurklinken met rozet naar schild ombouwen, kan altijd. Let wel op de afstand tussen slot en deurklink. 

Welk deurbeslag heb ik?

Voordat je deurbeslag kunt bestellen, zul je moeten inventariseren wat je nodig hebt. Dit kan makkelijk met een specialist van Mooi Deurbeslag aan de telefoon. Terwijl jij door je huis loopt, geven wij aan waar je op moet letten. Daarbij hebben we het niet alleen over de stijl, maar ook over de juiste maten. Met behulp van onze specialisten kun je het deurbeslag van de buitendeur en binnendeur vervangen en eventueel ook het raambeslag vervangen. Heb je geen SKG3 raambeslag? Voor ramen die makkelijk toegankelijk zijn vanaf buiten is dit wel aan te raden. Weet je niet of je SKG3 deur- en raambeslag hebt? Ook dit kunnen we telefonisch samen achterhalen. 

Mooi Deurbeslag: specialist in deurbeslag

Mooi Deurbeslag is specialist in deurbeslag. Met ons merk “De Oude Deurklink” produceren we zelf ook deurbeslag. We weten dus alles over het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag! Ook weten we als geen ander dat je deurbeslag van hoge kwaliteit, zoals wij leveren, maar eens voor je woning of pand koopt. Omdat het zo’n belangrijke aanschaf is, besteden we graag extra tijd aan onze klanten. Ervaar onze producten en dienstverlening zelf: neem direct contact op of bestel gerust online.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »