Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Door Mooi Deurbeslag, 21 maart 2024

Waar moet je op letten bij de aankoop van een deurklink?

Als je nieuwe deurklinken gaat bestellen, is het belangrijk om eerst de dikte van je deur te controleren. Dit bepaalt namelijk de lengte van de stift die je nodig hebt. De stift is het onderdeel dat door je deur heen gaat en beide deurklinken met elkaar verbindt. Meet de dikte van je deur aan de zijkant, op het smalste punt, in millimeters.

Ook de dikte van de stift zelf is belangrijk om te meten; standaard is deze 8x8mm. Bij oudere deuren kan dit echter afwijken, bijvoorbeeld naar 5x5mm. Gelukkig kun je ook in die gevallen het nieuwe standaard deurbeslag monteren met behulp van een speciale stift die van 5mm naar 8mm verloopt.

Past elk deurbeslag op elke deur?

Helaas past niet elk deurbeslag op elke deur. Om zeker te weten dat het deurbeslag dat je op het oog hebt ook echt op je deur past, kun je een paar metingen uitvoeren. Naast de deurdikte moet je ook het gatenprofiel en de PC maat opmeten. De PC maat is de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van de cilinder of het toiletslot. Als je deur dikker is dan de maat die bij de deurklink staat vermeld, kun je soms alsnog het deurbeslag monteren door een langere stift aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen rozet en schild?

Deurklinken met een rozet geven een stijlvolle en elegante uitstraling en zijn vaak beschikbaar met bijpassende sluitingen voor toilet of badkamer en rozetten voor de cilinder of sleutelgatten.

Bekijk hier een aantal klinken met rozet:

Deurklinken met een schild kunnen geleverd worden met een blind schild, maar het schild kan ook voorzien zijn van een sleutelgat, profiel cilindergat of een toilet-/badkamerslot. Er zijn ook renovatieschilden die het vervangen van je oude deurklinken vereenvoudigen en tegelijkertijd de oude boorgaten bedekken.

Bekijk hier een aantal klinken met schild:

Wat is een geveerde deurklink?

Een geveerde deurklink is uitgerust met een veer in het rozet of schild, waardoor de klink altijd terugveert naar een horizontale positie. Normaal gesproken zorgt het slot in de deur ervoor dat de klink terugkomt in de startpositie. Maar na verloop van tijd kan zo'n veer slijten en bij oudere deuren kan het mechanisme versleten zijn waardoor de klink gaat hangen.

Ook kan het binnenwerk van oude deuren verouderd zijn, wat problemen kan geven bij zwaardere deurklinken. Een geveerde deurklink biedt dan de oplossing, omdat het de klink zelfstandig terugbrengt naar de juiste stand.

Bezoek onze inspiratieruimte op afspraak.

Kom je er toch niet helemaal uit of zou je graag de producten eerst willen zien en voelen? Dat kan in onze inspiratieruimte! We nemen graag de tijd om je rond te leiden en je vragen te beantwoorden. 

We ontvangen je graag op afspraak op ons adres:
Plantageweg 11B
3833 AZ in Leusden
+31 33 741 0059

Geopend van Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies