Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

6 januari 2022

Wat is deurbeslag?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van de term deurbeslag gehoord, maar wat is deurbeslag nu eigenlijk? Er is veel onduidelijkheid over wat deurbeslag is. Uiteraard horen de deurklinken erbij, maar valt de brievenbus of de deurbel er ook onder? En waar moet je op letten bij deurbeslag kopen? Om alle onduidelijkheden over dit onderwerp weg te nemen, behandelen we deze vraag in dit artikel. Mooi Deurbeslag is specialist in deurbeslag. We leveren alle soorten deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag. Wanneer je klaar bent met het lezen van dit artikel, zul je ongetwijfeld gemotiveerd zijn om al deze zaken in huis aan te pakken.

Wat is deurbeslag nu eigenlijk?

In principe valt alles wat aan en rondom de deur gemonteerd is onder de noemer deurbeslag. Per deur is het deurbeslag verschillend. Bij een voordeur valt de deurbel en brievenbus eronder en bij een wc deur behoort ook het wc slot tot het deurbeslag. Een normale binnendeur heeft een deurklink waarmee het loopslot bediend wordt. Ook de scharnieren vallen onder het deurbeslag. Wanneer je de deur van een SKG3 slot en deurklink voorziet, kies dan ook voor SKG3 scharnieren. Zoals je ziet, is dit allemaal zowel letterlijk als figuurlijk met elkaar verbonden en valt het daardoor allemaal onder deurbeslag.

Het beslag van een deur

Wat is deurbeslag? Het beslag is alles wat aan en rondom de deur geplaatst is. Vaak is dit van metaal, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Er bestaan ook houten of keramieken deurknoppen. En ja: een deurgreep, hendel, deurknop of wat er ook maar aan deuren zit, valt allemaal onder deurbeslag. Een van de oudste bekende deurknoppen is meer dan 5000 jaar oud! Deze deurknoppen waren vrij simpel, maar het beslag van de deur is door de eeuwen heen ook steeds meer als versiering gaan dienen. Waarbij in de oudheid veel huizen alleen een buitendeur hadden, kregen woningen steeds vaker binnendeuren. Waar de deurknop voor de industriële revolutie een statussymbool was, werd dit daarna anders. Door massaproductie werd deurbeslag voor iedereen beschikbaar. Deurbeslag is inmiddels niet meer weg te denken.

Van goedkoop deurbeslag tot exclusief, luxueus deurbeslag

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten deurbeslag verkrijgbaar en zijn er zeker trends in deurbeslag te zien. Hoewel er voor iedereen inmiddels deurbeslag verkrijgbaar is, zijn er nog steeds grote prijsverschillen. Het Olivari deurbeslag bijvoorbeeld, valt echt onder design deurbeslag. Het is minder goedkoop, exclusief en is ontworpen door bekende architecten, designers en kunstenaars. Zeker het bekijken waard dus, maar deurbeslag hoeft niet duur te zijn. Onze andere merken, zoals Intersteel en ons eigen merk De Oude Deurklink, zijn zeer betaalbaar. Wat is deurbeslag waard en wat mag het kosten? Als je bedenkt dat het een levenlang mee kan gaan, besef je dat de aanschafprijs over de tijd mee zal vallen. Bovendien voegt hoogwaardig deurbeslag waarde toe aan je woning.

Makelaars vervangen deurbeslag voor de verkoop van woningen

Wist je dat makelaars het deurbeslag nog wel eens vervangen om een huis verkoopklaar te maken? Door in één keer deurbeslag voor buitendeuren en binnendeuren een upgrade te geven, krijgt een pand direct een veel mooiere en luxere uitstraling. Bovendien voelt het dan als nieuw en ben je verzekerd van deurbeslag van hoge kwaliteit. Dit geeft potentiële kopers meteen een ander gevoel bij het huis. Omdat het gevoel van deurbeslag op foto’s moeilijk over te brengen is, kun je gerust deurbeslag bij ons bestellen en ervaren hoe het voelt; wij hanteren namelijk een soepel retourbeleid.

Welke soorten deurbeslag zijn er?

Om verder in te gaan op de vraag “Wat is deurbeslag?” gaan we kijken naar de verschillende soorten deurbeslag die er zijn. Ten eerste zijn er deurklinken en deurknoppen. Voor schuifdeuren worden schuifdeurkommen of handgrepen gebruikt. Daarnaast zijn er sloten en slot rozetten of schilden. De slot rozetten zitten los van de handgreep terwijl een deurschild zowel als afdekking voor deurklink als slot dient. Wat is een blind deurschild? Dat is een deurschild zonder slot. Hiervoor kan gekozen worden om tussen deuren met en zonder slot een uniforme uitstraling te creëren. Voor een wc deur heb je bij ons ook een ruime keuze in deurbeslag. Kies een wc slot in het schild, los wc slot met hendel of wc insteekslot met draaiknop.

Waar moet je op letten bij het kopen van deurbeslag?

Je weet nu het antwoord op “Wat is deurbeslag?” maar waar moet je op letten bij deurbeslag kopen? Allereerst zal je niet snel een enkele deurkruk monteren maar zul je beide deurkrukken tegelijk vervangen. Daarbij haal je de oude deurkrukken los en meet je de slot stift. Oudere insteeksloten hebben vaak een dunnere slotstift dan modern deurbeslag. Ook de sloten horen bij het deurbeslag en kun je daarom bij ons bestellen. Heb je problemen met het deurbeslag? Zoals een hangende deurkruk of stroef deurslot? Dan zal het insteekslot vervangen de oplossing zijn. Naast deze technische zaken, waarover je onze specialisten ook telefonisch of via de chat kunt vragen, kies je een stijl die bij de rest van je interieur past.

De stijl van deurbeslag kiezen

Tegenwoordig heb je heel veel keuzemogelijkheden voor deurbeslag. Kies je als kleur voor deurbeslag van de buitendeur zwart? Koop dan in één keer de deurknop of deurgreep, brievenbus en deurbel. Zo krijgt je woning of bedrijfspand direct een mooie uitstraling. Voor het deurbeslag binnen kun je dezelfde stijl kiezen om meteen een mooie, uniforme uitstraling aan je interieur te geven. Overweeg bij nieuw deurbeslag kopen ook het raambeslag, meubelbeslag en andere metalen elementen erbij te bestellen. Bij dit laatste kun je denken aan leuninghouders voor de trapleuning, kapstokhaken en deurstoppers. Momenteel is modern zwart deurbeslag net als jaren 30 deurbeslag heel populair.

Welk deurbeslag heb ik nodig?

Hopelijk heb je inmiddels een duidelijk antwoord op de vraag “Wat is deurbeslag?” maar welk deurbeslag heb je nodig? Dat verschilt enorm per woning of pand. Zoals gezegd hebben oudere woningen vaak deurbeslag met andere afmetingen dan moderne panden. De buitendeur is vaak nog niet van SKG3 deurbeslag voorzien, wat tegen inbraak wel aangeraden wordt. Hetzelfde geldt voor raambeslag: ook dit is meestal bij makkelijk toegankelijke ramen geen SKG3 raambeslag! Dat raden wij wel aan omdat het SKG3 keurmerk het moeilijker maakt voor inbrekers om binnen te komen.

Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren door onze specialisten. We hopen je met dit artikel een mooie inleiding in de wereld van deurbeslag gegeven te hebben en praten graag verder in een persoonlijk gesprek.

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies