Voor 21 uur bestellen, morgen in huis (indien op voorraad)
Veel eigen producten
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo8,8 @ Kiyoh

WC slot met draaiknop monteren

WC-slot met draaiknop bediening monteren

Hoe monteer je WC-slot met draaiknop bediening van De Oude Deurklink.

Om het WC slot te kunnen monteren heb je nodig

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze perfect past in de schroefjes)

 • Electrische schroefmachine voor het boren

 • (Hout)boortje 2 mm
 
 • Potlood of pen om af te tekenen
 
 • Eventueel een ijzerzaag voor het inkorten van de slotstift 

Dit zit er in de verpakking

 • 1 x WC slot draaiknop
 • 1 x WC slot vrij/bezet plaat
 • 1 x slotstift
 • 1 x inbusje
 • 1 x inbusleutel
 • 8 x schroeven 

Het WC slot monteren

 1. Pak de draaiknop en de slotstift. Steek nu de slotstift met de ovale uitsparing richting het gaatje voor het inbus-schroefje in de draaiknop. Draai het inbusje vast. LET OP! Niet te veel kracht gebruiken, want dan draai je het inbusje stuk. Schuif nu de slotstift met de draaiknop van binnen naar buiten door het slot van de deur en schuif de vrij/bezet plaat over de slotstift. 
   
 2. Druk nu beide zo ver mogelijk over de slotstift. Deze zouden nu de deur moeten raken. Lukt dit niet draai dan het inbusje los en probeer opnieuw. Lukt het helemaal niet dan is de slotstift te lang. (meet dan de ruimte op en zaag met een ijzerzaag deze lengte + 2 mm van de slotstift af.) Draai het slot terwijl je beide zijdes aandrukt. Als het soepel draait, dan is het goed.
   
 3. Fixeer de deur door er een stuk karton onder te schuiven zodat ie half open blijft staan. Houdt de vrij/bezet plaat op de deur zodat deze haaks staat ten opzichte van het slot en deur. In een hoek van 90 graden t.o.v. de deur. Zowel in het horizontale als verticale vlak. Je kan hierbij ook de slotstift gebruiken. Staat ie niet precies haaks én in het midden van het slot dan draait hij straks niet soepel open en dicht. 
   
 4. Teken nu de gaatjes in de plaat af.
   
 5. Haal alles uit de deur en boor met de schroefmachine met 2 mm (hout)boortje de gaatjes. Doe de deur dicht zodat de deur niet beweegt. Let op: Zet niet te veel kracht en laat het boortje het werk doen anders breekt het boortje en heb je kans dat je doorschiet. Zeker bij nieuwbouw deuren is het ‘hout’ bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot.
   
 6. Breng nu de vrij/bezet plaat in positie en schroef deze voorzichtig vast. LET OP dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je iets te veel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun. LET OP! Bij sommige deuren is, zoals al eerder aangegeven het “hout” aan 1 zijde erg dun. Het kan zijn dat zelfs deze kleine schroefjes aan de lange kant zijn. Dan raakt de punt van de schroef het metaal van het slot. Zet je dan kracht dan breekt het schroefje. Kom je dit probleem tegen dan kan je er voor kiezen om op zoek te gaan naar nog kortere schroefjes. Of je haalt een vijl over het puntje zodat ze iets korter worden. Mijn ervaring is dat het vaak maar een 1 mm is.
   
 7. Als het rozet recht zit, kan je de slotstift en draaiknop weer monteren. 
Probeer het slot nu te draaien. Dit hoort soepel gaan. Ben je tevreden met de uitlijning van de draaiknop, teken dan ook hier weer de gaatjes af. 
   
 8. Neem de draaiknop en slotstift uit de deur en boor de gaatjes voor.
   
 9. Monteer alles weer. Zorg ervoor dat de vrij/bezet plaat op de goede stand staat ten opzichte van de draaiknop. Zodat ‘vrij' ook echt open is. Schroef nu de draaiknop vast.
   
 10. Controleer nu of het slot vrij kan draaien en je de deur goed op slot kan doen.
   
 11. Als het niet soepel draait, haal dan de schroefjes een heel klein beetje los en beweeg het slot en de vrij/bezet plaat tot dat alles vrij draait. Schroef nu alles weer vast.

Geniet van je mooie product!

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

8,8Review LogoWij scoren een 8,8 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »