Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

WC sloten met hendel bediening met kozijnhaakje monteren

WC sloten met hendel bediening en met kozijnhaakjes monteren

Meet eerst de dikte van je deur op. Standaard worden onze wc sloten geleverd met een slotstift van 70 mm. Deze is te gebruiken voor deuren tot 45 mm dikte. Heeft de deur een andere dikte dan kan je op onze site de juiste lengte slotstift bestellen.

Om het WC slot te kunnen monteren heb je nodig

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze perfect past in de schroefjes)
 • Elektrische schroefmachine voor het boren
 • Hout/metaal boortje 2 mm
 • Aftekenpotlood

De set bestaat uit de volgende onderdelen

 • 1 x hendel
 • 1 x vrij/bezet plaat1 x slotstift
 • 8 x schroeven
 • 1 x kozijnhaakje
 • 1 x kozijnplaatje

WC-slot hendel bediening met kozijnhaakje monteren

 1. Fixeer de deur door er een stuk karton onder te schuiven zodat ie half open blijft staan.
   
 2. Pak de hendel en de slotstift. Steek nu de slotstift in het gaatje in de hendel en schuif nu de slotstift met de hendel van binnen naar buiten door het slot van de deur.
   
 3. Pak nu de vrij/bezet plaat en schuif deze over de slotstift.
   
 4. Druk van beiden zijdes de hendel en vrij/bezet plaat zo ver mogelijk over de slotstift. Deze zouden nu de deur moeten raken. Lukt dit niet dan is de slotstift te lang. Meet dan de ruimte op en zaag met een ijzerzaag deze lengte + 2 mm van de slotstift af.
   
 5. Draai het slot wat nu soepel zou moeten lopen.
   
 6. Positioneer nu de vrij/bezet plaat op de deur. Zorg dat de vrij/bezet plaat haaks staat ten opzichte van het slot en deur. In een hoek van 90 graden t.o.v. de deur. Zowel in het horizontale als verticale vlak. Je kan hierbij ook de slotstift aan de andere kant van de deur gebruiken. Staat ie niet perfect haaks en in het midden van het slot dan draait hij niet soepel.
   
 7. Nu gaan we aftekenen. Hou de vrij/bezet plaat en de hendel op de goede plek en met een potlood of pennetje teken je de gaatjes af op de deur. (Heb je liever je handen vrij dan kan je de plaat en hendel even in de juiste positie vastzetten met wat verftape.)  
   
 8. Haal nu alles los en uit de deur en boor de afgetekende gaatjes met het 2 mm (hout)boortje. Sluit eerst de deur om te voorkomen dat deze beweegt tijdens het boren. Zet niet teveel kracht en laat het boortje het werk doen. Doe je dit niet dan breekt het boortje. En kijk uit dat je niet doorschiet. Zeker bij nieuwbouw deuren is het ‘hout’ bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot.
   
 9. Monteer alles weer op de deur. Neem hiervoor altijd een schroevendraaier die echt goed past. En VAST = VAST! Zet je iets te veel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun. Bij sommige deuren is, zoals al eerder aangegeven het ‘hout’ aan 1 zijde erg dun. Als zelfs deze kleine schroefjes te lang zijn en de punt van de schroef het metaal van het slot raakt. Haal dan een vijl over de puntjes zodat ze iets korter worden. Let op dat de vrij/bezet plaat op de goede stand staat ten opzichte van de hendel. Dus dat ‘VRIJ’ ook echt open is. Schroef nu de hendel vast en controleer nu of het slot vrij kan draaien. Breng nu de vrij/bezet plaat in positie en schroef deze voorzichtig vast.
   
 10. Controleer nu of het slot vrij kan draaien en kijk of je de deur goed op slot kan doen. 
   
 11. Gaat alles nog wat stroef? Haal de schroefjes een heel klein beetje los en beweeg het slot en de vrij/bezet plaat tot dat alles vrij draait. Schroef dan alles weer vast.
   
 12. Pak het kozijnhaakje. Doe van binnenuit de deur dicht en draai de hendel naar de ‘Bezetstand’. Positioneer het kozijnhaakje op het kozijn met de opening van de haak naar boven. Zorg ervoor dat als de hendel horizontaal is deze in het haakje rust. 
   
 13. Teken nu de gaatjes van het kozijnhaakje af en boor de gaatjes voor en schroef het haakje vast.  

Geniet van je mooie nieuwe WC-slot.

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies