Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Door Mooi Deurbeslag, 9 februari 2023

Hangende deurklinken

Hangende deurklinken. Een veel voorkomend probleem 

Er is niets zo irritant als mooie nieuwe deurklinken die niet horizontaal terugveren. Alsof de deurklink er geen zin in heeft. Hoe kan dat nou? Nieuwe deurklinken die hangen! Nou, het hangen van de klink kan meerdere oorzaken hebben. Meestal ligt het aan het binnenwerk óf aan de montage van de rozetten. 

De montage van de rozetten

Als dit bij jou het geval is, dan ben je niet de enige. Het monteren van de rozetten wordt vaak onderschat. Wanneer de rozetten niet allebei goed in het midden staan, dan kunnen de klinken aanlopen. De rozetten zijn dan niet goed uitgelijnd en de stift in de deur staat dan niet haaks op de deur. Je ziet dan al snel slijtage op de klink ontstaan waar het de rozet aanloopt. Dan is er wrijving en wordt de deurklink als het ware geremd door het rozet. 

Je kan makkelijk testen of de rozetten het probleem zijn. Als je de rozetten losmaakt en de deurklink komt probleemloos terug in de horizontale stand, dan weet je dat het aan de montage ligt. Blijft het probleem, dan zou het kunnen liggen aan het binnenwerk in de deur.

Je vindt een juiste manier van monteren in onze montagehandleiding deurklink met rozet

Het binnenwerk / insteekslot

Het binnenwerk dat in de deur zit, meestal insteekslot genoemd, kan verouderd zijn. Wanneer deze al wat jaren mee gaat kan de veer slijten of zelfs breken. De veer in het binnenwerk zorgt ervoor dat de deurklinken horizontaal blijven hangen. Dit is belangrijk om goed te controleren.

Het kan ook zijn dat er roestvorming heeft plaatsgevonden in het oude binnenwerk. Zeker als de deur in een vochtige ruimte hangt, of in opslag heeft gestaan.

De makkelijkste oplossing is in beide gevallen om een nieuw insteekslot te kopen. Ze zijn niet duur en makkelijk te vervangen. Het is wel verstandig om goed te kijken wel insteekslot je nodig hebt. Wil je hier meer over weten dan hebben wij meer informatie voor je in het artikel Alles over het insteekslot.

Geveerde deurklinken

Het is ook mogelijk om een geveerde deurklink te kopen, waarbij er een veer in het rozet zit. Daardoor is de veer in het insteekslot in principe niet nodig. Heb je interesse in geveerde deurklinken, lees dan ook ons artikel Geveerde of ongeveerde deurklink. Wij hebben een aantal geveerde modellen van ons eigen merk: de deurklink Nova21 en de de deurklink Modern.

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies