Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Deurklink met rozet monteren

Voor het monteren van de deurklinken meet je eerst de dikte van je deur op. Onze deurklinken worden geleverd met verschillende maten slotstiften. Let dus goed op de maat van de slotstift in de maattekening bij het product. Elke deurdikte heeft een eigen lengte slotstift nodig. Kijk welke lengte slotstiften jij nodig hebt voor jouw deurdikte. Heeft de deur een andere dikte dan kan je bij ons de juiste slotstift bestellen.

Om de deurklink te monteren heb je nodig:

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze precies past in de schroefjes)
 • Elektrische schroefmachine (voor het boren)
 • Aftekenpotlood
 • (Hout)boortje 2 mm

Dit zit er in de verpakking:

 • 2 x deurklink
 • 1 x slotstift
 • 2 x rozet
 • 2 x inbusje
 • 2 x spietje (niet bij alle deurklinken)
 • 1 x inbusleutel
 • Schroeven (het aantal is afhankelijk van de soort rozetten. Ovale rozetten: 4x, ronde rozetten 6x, vierkante rozetten 8x.) 

De deurklink monteren.

 1. Pak een deurklink en de slotstift. Steek de slotstift, met de ovale uitsparing, richting het gaatje van het inbus-schroefje in de deurklink. (Je kan ook de spietjes gebruiken. Wij adviseren echter de inbusjes, omdat dit steviger zit en er niks aan kan blijven hangen.) 
   
 2. Draai het inbus-schroefje aan met het meegeleverde inbus-sleuteltje (probeer de slotstift met het midden van de uitsparing ter hoogte van het inbusje te positioneren). Stop zodra je voelt dat de stift vast zit. Niet te veel kracht vast zetten, want dan draai je het inbusje stuk.
   
 3. Pak de deurklink met slotstift en schuif de rozet over de slotstift en deurklink. Steek de slotstift met deurklink en rozet door het slot in de deur. Pak nu de andere deurklink en schuif de andere rozet er helemaal over heen.  
   
 4. Pak nu het 2e inbusje en draai deze 2 slagen in de deurklink met de inbussleutel. Schuif de deurklink met rozet over de slotstift die al in de deur zit. 
   
 5. Druk van beiden zijdes de deurklinken zo ver mogelijk over de slotstift en draai nu met het sleuteltje de beide inbusjes handvast. Als het goed is kun je beide rozetten over de inbusjes tegen de deur aan drukken. Let wel op dat het inbusje niet te ver uitsteekt. Als dat wel zo is haal het dan los en verschuif de slotstift zo dat het diepste gedeelte van de inkeping te hoogte van het inbusje zit. Je zult nu merken dat het inbusje er wel ver genoeg in gaat. 
   
 6. Plaats nu de deurklink met de rozetten op de deur. Het is handig om dit met zijn tweeën te doen. Fixeer de deur door er een stuk karton onder te schuiven zodat ie half open blijft staan. Zorg dat de deurklink haaks staat ten opzichte van het slot (in een hoek van 90 graden t.o.v. de deur). Anders draait hij niet soepel.
   
 7. Als je de deurklink aan de achterkant beetpakt kan je aan de voorzijde en zijkant de deurklink checken of hij de juiste positie heeft. Vervolgens pak je de rozet beet en positioneer die zo dat die parallel loopt aan de rand van deur (behalve bij een rond rozet). Daarnaast zorg je ervoor dat de rozet de deurklink nergens raakt.
   
 8. Teken nu de gaatjes in de rozet af op de deur. Eventueel kan je het rozet met wat schilderstape vastplakken om je handen vrij te hebben. 
   
 9. Haal de deurklink uit de deur. Pak de schroefmachine met het 2 mm (hout)boortje en boor de afgetekende gaatjes. Tip: doe de deur dicht, dan beweegt deze echt niet meer. Zorg dan wel dat je de deurklink met slotstift bij je hebt, anders sluit je jezelf misschien op.
   
 10. Zet niet te veel kracht en laat het boortje het werk doen, anders kan het boortje breken. Kijk ook uit dat je niet doorschiet. Zeker bij nieuwbouwdeuren is het hout bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot. Breng nu de rozet in positie en schroef deze voorzichtig vast. Let op dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je iets teveel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun.
   
 11. Als zelfs deze kleine schroefjes aan de lange kant zijn, dan raakt de punt van de schroef het metaal van het slot. Zet je dan kracht dan breekt het schroefje. Kom je dit probleem tegen dan kan je er voor kiezen om op zoek te gaan naar nog kortere schroefjes. Of je haalt een vijl over het puntje zodat ze iets korter worden. Vaak gaat het maar om 1 mm.
   
 12. Staat de rozet recht, dan kan je de deurklink weer monteren. Zet de slotstift aan 1 zijde vast met een inbusje. 
   
 13. Positioneer de deurklink en de andere rozet. Het is belangrijk dat alles recht tegenover elkaar zit en de deurklink vrij kan draaien binnen de deur, het slot en de rozetten. Probeer de deurklink even te bewegen aan de zijde waar de rozet al vast zit. Gebruik het stuk karton onder de deur om hem te fixeren. Ben je tevreden met de uitlijning van de rozet, teken dan ook aan deze zijde de gaatjes af. 
   
 14. Boor de gaatjes. Schuif de rozetten geheel over de deurklink. Monteer de deurklink en zorg dat je deze aan beide zijdes strak tegen de deur/het slot drukt. Draai nu de inbusjes strak aan. Gebruik eerst de lange kant van de inbussleutel en daarna de korte. Zet niet te veel kracht, want dan gaan ze stuk.  
   
 15. Schuif nu de rozetten over deurklink naar deur en schroef ze vast. 
   
 16. Controleer nu of de deurklink vrij kan draaien en je de deur goed open en dicht kan doen. Als de deurklink stroef loopt, haal dan de schroefjes een heel klein beetje los en beweeg de deurklink en rozetten tot dat alles vrij draait. Schroef nu de rozetten weer vast.

Geniet van je mooie product!
 

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies