Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

WC-slot Nova21 monteren

Montage handleiding WC sloten Nova21

Om het WC sloten te kunnen monteren heb je nodig:

 • Kruiskop schroevendraaier (let op dat deze precies past in de schroefjes)
 • Electrische schroefmachine (voor het boren)
 • Pen of potlood voor het aftekenen
 • (Hout)boortje 2 mm

Kijk of de set compleet is: 

 • 1 x draaiknop met rozet
 • 1 x buitenknop met rozet
 • 2 x montageplaat 
 • 3 x inbusje  
 • 1 x slotstift
 • 1 x inbussleutel 
 • 6 x schroeven
 • 2 x patentbout

Controleer of je alle onderdelen en het gereedschap hebt

Tip: Mocht je een bestaand WC-slot vervangen dat met patentbouten door de deur en het slot bevestigd zat dan kan je de bijgeleverde bouten gebruiken.

Monteren van het WC-slot

 1. Pak de slotstift en steek deze door het slot in de deur.

 2. Schuif het montage plaatje over de slotstift met de inkeping naar beneden gericht en de platte zijde tegen de deur. Positioneer het montageplaatje zo dat de slotstift een haakse hoek maakt met de deur. Teken 3 gaatjes af op de deur.

 3. Verwijder de slotstift en het montageplaatje. Pak de schroefmachine met het 2 mm (hout)boortje en boor de afgetekende gaatjes. Tip: doe de deur dicht, dan beweegt deze echt niet meer.

 4. Laat het boortje het werk doen en zet niet te veel kracht, anders kan het boortje breken. Kijk uit dat je niet doorschiet. Zeker bij nieuwbouw deuren is het 'hout' bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot.

 5. Plaats nu het montageplaatje met de inkeping naar beneden gericht en de platte zijde tegen de deur en schroef deze voorzichtig vast. Let op dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je iets te veel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun.

 6. LET OP! Bij sommige deuren is, zoals al eerder aangegeven, is het 'hout' aan 1 zijde erg dun. Het kan zijn dat zelfs deze kleine schroefjes aan de lange kant zijn. Dan raakt de punt van de schroef het metaal van het slot. Zet je dan kracht dan breekt het schroefje. Kom je dit probleem tegen dan kan je er voor kiezen om op zoek te gaan naar nog kortere schroefjes. Of je haalt een vijl over het puntje zodat ze iets korter worden. Vaak gaat het maar om 1 mm.
   
 7. Steek nu de slotstift door het plaatje en het slot en herhaal deze handelingen voor de andere kant van de deur.

 8. Zitten de montage plaatjes recht op deur? Neem dan de slotstift en steek het uiteinde in het “richt vierkantje” van het montageplaatje en beweeg de slotstift een aantal keer heen en weer om het vierkantje uit te breken. Dit mag je vervolgens weg gooien.

 9. Herhaal dit aan de andere kant.

 10. Nu kun je het WC-slot gaan monteren. Steek de slotstift door het slot en plaats de buitenknop er overheen. (Let hierbij op dat de inkeping in de slotstift aan de binnenzijde van de deur zit.) Klik de knop vast op het montageplaatje met het inbusje naar beneden en draai het inbusje aan.

 11. Schuif nu aan de binnenzijde de binnenknop over de slotstift met het inbusje van de rozet naar beneden gericht. Klik de knop vast en draai het inbus-schroefje van de rozet vast.

 12. Probeer nu het slot te draaien. Werkt het goed? Draai dan het inbusje in de binnenknop aan om de slotstift vast te zetten.

 13. Zit het WC-slot goed werkt het? Draai dan de inbusjes strak aan. Gebruik eerst de lange kant van de inbussleutel en daarna de korte. Zet niet te veel kracht, want dan gaan ze stuk. 

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies