Monteer je raamsluiting in 7 stappen.

Om je raamsluiting met sluitplaatje te monteren heb je nodig:

 • Platte schroevendraaier (let op dat deze perfect past in de schroefjes)
 • Elektrische schroefmachine voor het boren
 • (Hout)boortje 2 mm
 • Aftekenpotlood
   

Dit zit er in de verpakking:

 • 1 x raamsluiting
 • 1 x sluitplaatje
 • 4 x schroeven
   

De raamsluiting monteren:

 1. Pak de raamsluiting en bepaal de positie op het raam. Normaal gesproken zal dit in het midden zijn. Als er nog geen positie is, meet dan de raamhoogte en plaats een markering op de helft.
   
 2. De as van raamsluiting komt dan ter hoogte van die markering. Plaatst de raamsluiting zo dat de zijkant van het rozet 2 mm van de rand van het raam komt.
   
 3. Teken de gaatjes af met een potlood of pennetje.
   
 4. Boor de gaatjes voor met de schroefmachine en het 2 mm (hout)boortje. Als je het raam dicht doet, dan beweegt het raam niet meer. LET OP! Zet niet te veel kracht en laat het boortje het werk doen. Doe je dit niet dan breekt het boortje en boor je snel te diep. Als je de lengte van het schroefje aan houdt is dit diep genoeg.
   
 5. Breng de raamsluiting in positie en schroef deze voorzichtig vast. LET OP dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je te veel kracht dan zal het schroefje breken. 
   
 6. Pak het sluitplaatje en plaats dit over het gat in de sponning. Is dit gat er nog niet gebruik dan het plaatje om dit af te tekenen. Gebruik vervolgens een houtbeitel en hamer om het gat uit te hakken/steken. Voor het diepere gat kan je ook de schroefmachine met een houtboor gebruiken.
  Zorg ervoor dat het plaatje op de goede hoogte zit t.o.v. de raamsluiting. Teken de gaatjes af en boor de afgetekende gaatjes met het 2 mm boortje.
   
 7. Schroef het plaatje voorzichtig vast. 


Veel plezier met je mooie nieuwe raamsluiting!