Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Deurklink Nova21 monteren

Monteer je Nova21 deurklink in 14 makkelijke stappen

Voor het monteren van de deurklinken meet je eerst de dikte van je deur op. De Nova21 wordt standaard geleverd met een slotstift van 100 mm voor deuren tot 50 mm dikte. Heeft de deur een andere dikte dan kan je bij ons de juiste slotstift bestellen.

Dit product is te vinden op:
Mooi Deurbeslag Deurklink zwart Nova21
Mooi Deurbeslag Deurklink zwart geveerd Nova21

Om de Nova21 deurklink te monteren heb je nodig:

 • kruiskop schroevendraaier (let op dat deze perfect past in de schroef)
 • Elektrische schroefmachine voor het boren
 • Hout/metaalboortje van 2 mm
 • Pen of potlood voor het aftekenen

Dit zit er in de verpakking:

 • 2 x deurklink met rozet
 • 1 x slotstift 100 mm
 • 2 x montageplaat 
 • 4 x inbusje
 • 1 x inbusleutel
 • 6 x bevestigingsschroef

Tip: Mocht je een bestaande deurklink vervangen die met patentbouten door de deur en het slot bevestigd zat dan kan je de bijgeleverde bouten gebruiken.

Monteren van de deurklinken

 1. Pak de slotstift en steek deze door het slot in de deur.
 2. Schuif het montage plaatje over de slotstift met de inkeping naar beneden gericht en de platte zijde tegen de deur. Positioneer het montageplaatje zo dat de slotstift een haakse hoek maakt met de deur. Teken 3 gaatjes af op de deur.
   
 3. Verwijder de slotstift en het montageplaatje. Pak de schroefmachine met het 2 mm (hout)boortje en boor de afgetekende gaatjes. Tip: doe de deur dicht, dan beweegt deze echt niet meer. Zorg dan wel dat je de deurklink met slotstift bij je hebt, anders sluit je jezelf wellicht op.
   
 4. Laat het boortje het werk doen en zet niet te veel kracht, anders kan het boortje breken. Kijk uit dat je niet doorschiet. Zeker bij nieuwbouw deuren is het 'hout' bij de sloten erg dun en boor je zo in het slot.
   
 5. Plaats nu het montageplaatje met de inkeping naar beneden gericht en de platte zijde tegen de deur en schroef deze voorzichtig vast. Let op dat de schroevendraaier echt goed past. En VAST = VAST! Zet je iets te veel kracht dan zal het schroefje breken want deze zijn erg dun.
   
 6. LET OP! Bij sommige deuren is, zoals al eerder aangegeven, is het 'hout' aan 1 zijde erg dun. Het kan zijn dat zelfs deze kleine schroefjes aan de lange kant zijn. Dan raakt de punt van de schroef het metaal van het slot. Zet je dan kracht dan breekt het schroefje. Kom je dit probleem tegen dan kan je er voor kiezen om op zoek te gaan naar nog kortere schroefjes. Of je haalt een vijl over het puntje zodat ze iets korter worden. Vaak gaat het maar om 1 mm.
   
 7. Steek nu de slotstift door het plaatje en het slot en herhaal deze handelingen voor de andere kant van de deur.
   
 8. Zitten de montage plaatjes recht op deur? Neem dan de slotstift en steek het uiteinde in het “richt vierkantje” van het montageplaatje en beweeg de slotstift een aantal keer heen en weer om het vierkantje uit te breken. Dit mag je vervolgens weg gooien.
   
 9. Herhaal dit aan de andere kant.
   
 10. Nu kun je de deurklink aan één zijde monteren. Steek de slotstift in de deurklink met de inkeping richting het inbusje.
   
 11. Draai het inbus-schroefje, met de punt naar beneden, voorzichtig in de deurklink met het inbus-sleuteltje (probeer de slotstift met het midden van de uitsparing ter hoogte van het inbusje te positioneren). Stop zodra je voelt dat de stift vast zit. LET OP! Niet met kracht vast zetten, want dan draai je het inbusje stuk.
   
 12. Pak de deurklink met slotstift en schuif deze met de opening voor het inbusje naar beneden gericht over het montage plaatje. Draai nu het inbusje in de rozet vast.
   
 13. Nu kun je aan de andere zijde van de deur dit herhalen.
   
 14. Zitten beide deurklinken en rozetten netjes en recht en werkt de klink goed? Draai dan de inbusjes strak aan. Gebruik eerst de lange kant van de inbussleutel en daarna de korte. Zet niet te veel kracht, want dan gaan ze stuk. 

Veel plezier met je nieuwe deurklinken!

Service Mooi Deurbeslag

De makkelijkste manier om met ons te communiceren via je account. Dan hebben we gelijk al je gegevens. Heb je nog geen account bij Mooi Deurbeslag, dan wordt je email gekoppeld aan jouw bestellingen.

Tijdens kantooruren

Bel ons via

Tijdens kantooruren

+31 33 741 0059

E-mail

Email ons

Stuur ons een e-mail

Social media

Socials

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Kantoor Mooi Deurbeslag (Geen winkel)

Plantageweg 11B
3833 AZ Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies