Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9 @ Kiyoh

Door Mooi Deurbeslag, 6 januari 2023

Geveerde of ongeveerde deurklink

Wat is een geveerde deurklink

Een geveerde deurklink is een deurklink met een veer in het rozet. Deze wordt op een speciale manier gemonteerd, waardoor de klink met een veer altijd weer terug veert naar een horizontale stand. Normaal gesproken zorgt het insteekslot er voor dat de deurklink weer terug springt naar de originele stand. Maar een veer slijt en bij oude deuren is de veer van het mechanisme in de deur niet meer zo goed. Dan kan de deurklink gaan hangen.

Wanneer heb je een geveerde deurklink nodig

Bij veel oude deuren is het binnenwerk oud en kan de veer zwak zijn geworden, of het binnenwerk is niet geschikt voor grotere, zwaardere deurklinken. De deurklinken gaan hierdoor hangen en dan is een geveerde deurklink een uitkomst. Let wel. De deurklink kan ook gaan hangen doordat de rozetten aanlopen.

Onze geveerde deurklinken

Ben je opzoek naar deurklinken met binnenvering, dan kunnen we je deze deurklinken aanraden:

Persoonlijke voorkeur

De vering in geveerde deurklinken is meestal sterk. Wanneer de vering in het binnenwerk ook nog eens uitstekend werkt, dan voelt de deurklink stevig. Als een stevige handdruk. Veel mensen vinden dit prettig. Het geeft een gevoel van degelijkheid.

Geveerde deurklinken monteren

Overweeg je geveerde deurklinken te kopen, dan hoef je het niet te laten vanwege de montage. De montage  gaat namelijk precies op dezelfde manier als andere deurklinken met een gewoon rozet. Wil je weten hoe, dan kan je dat lezen in deze handleiding.

Wel of niet doen

Als je geld wilt uitsparen voor een nieuw insteekslot, dan is het een goed idee om een paar euro meer te betalen voor de geveerde versie. Ook als je het prettig vindt wanneer deurklinken een beetje weerstand bieden, omdat het je een gevoel van kwaliteit geeft.

Wat de reden ook is. Een geveerde deurklink zal er wel voor zorgen dat het insteekslot langer meegaat.

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »